ОТВОРЕНА ЛАБАРАТОРИЈА ЗА ГЕНЕТИКА НА ВЕТЕРИНАРНИОТ ФАКУЛТЕТ ВО БИТОЛА

ОТВОРЕНА ЛАБАРАТОРИЈА ЗА ГЕНЕТИКА НА ВЕТЕРИНАРНИОТ ФАКУЛТЕТ ВО БИТОЛА

 

   Премиерот Никола Груевски, заедно со Министерот за надворешни работи Антонио Милошоски, Градоначалникот Талески, ректорот  проф.д-р Жоглев ја пуштија  во употрена лабараторијата за генетика на Ветеринарниот факултет во Битола.
Во лабораторијата  ќе може да се прави ДНК- анализа, ќе се испитуваат генетски нарушувања кај животните и растенијата и ќе се врши детекција на наследните и инфективните болести.
Со оваа свечаност Ветеринарниот факултете го прослави 24 Мај –Денот на сесловенските просветители  Кирил и Методиј