ПРОСЛАВЕН ПРАЗНИКОТ ВОДИЦИ

ПРОСЛАВЕН ПРАЗНИКОТ ВОДИЦИ

   По повод православниот празник Водици во соборниот храм Свети Великомаченик Димитриј  крстот го фати Александар Најдовски, кој беше најсреќниот меѓу тиесетината момчиња кои се фрлија по светиот крст во базенот на црквата.. Меѓу многубројните верници беше и Градоначалникот Талески кој ги поздрави присутните и вети поддршка на ваквите манифестации и во иднина од старна на општината.