Бит Фест 2008 – Питер Брок – „Warum warum“

Бит Фест 2008 – Питер Брок – „Warum warum“

 

   Питер Брок, го нарекуваат маг на театарската уметност.Култно режисерско име кое е привилегија за секој фестивал, а особено за БИТ ФЕСТ во Битола град на културата.
13.08.08 беше денот кога во НТ Битола , битолската публика се најде помеѓу привилегираните, да гледат една од театарските дела токму на овој режисер.
Warum warum…или Зошто зошто…минималистички театар, инзворедна претстава.