ОТПОЧНА АКЦИЈАТА НЕКА БИДЕ ЧИСТО 2007

ОТПОЧНА АКЦИЈАТА НЕКА БИДЕ ЧИСТО 2007

  

   И оваа година Општина Битола ја организира Акцијата за  почиста и поубава Битола. На денот на пролетта, симболично акцијата започна со расчистување на депонијата во населба Јени Маале кај месноста Мал Париз. Исто така беше посетено и О.У. “Климент Охридски’ каде што најмладите работеа на уредување на училишниот двор и чистење на училниците. Градонацалникот мегу нив ја промовира ЕКО ПАТРОЛАТА која ги вклучува и средните училишта кои ќе работат во градската средина додека основците во кругот на своите училишта.