Н.Е. Ерван Фуере во работна посета на Битола

Н.Е. Ерван Фуере во работна посета на Битола

 

   На свечаноста по повод  крајот на проектот „Нов пристап кон подигнување на свеста за образование, технологија и граѓански права кај ромското население“ свое поздравно обраќање имаа Градоначалникот Талески и Амбасадорот Фуере. Проектот се реализираше успешно во организација на Општина Битола, Евро-регионалниот технолошки центар, НВО Биосфера и Баирска светлина.
Амбасадорот Фуере имаше  работен ручек со претставници  на културните институции во нашиот град.