Затворен 27 фестивал на кинематограферите „БРАЌА МАНАКИ“

Затворен 27 фестивал на кинематограферите „БРАЌА МАНАКИ“

 

Затворен 27 фестивал на кинематограферите „БРАЌА МАНАКИ“

„Златна камера 300 “ доби Стефан Фонтен за филмот „Чукањето на моето срце запре“, „ Сребрена камера 300“  рускиот кинематографер Јури Клименко за филмот „Космосот како претчувство“ и „Бронзена камера 300“ на германскиот кинематографер Колја Брандт за филмот „Деликвент“
Наградата од градот оваа година беше златна маска од Требеништа која му беше доделена на филмот „Тајната книга“ а наградата ја прими главниот глумец Тиери Фремон.