ПРОМОВИРАН ЗБОРНИК ЗА КОНЗУЛСКА БИТОЛА

ПРОМОВИРАН ЗБОРНИК ЗА КОНЗУЛСКА БИТОЛА

Конзулатот на Србија во Битола го претстави зборникот трудови „Kонзулска Битола и историските, современите и идните културни и уметнички врски меѓу Република Македонија и Република Србија”.
Зборникот го промовираше академик Владо Камбовски, претседател на МАНУ, а на промоцијата присуствуваа Душанка Дивљак Томиќ, амбасадор на Р. Србија, почесниот конзул на Србија во Битола, Силјан Мицевски и градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески.