ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЕГЕЈЦИ ОД ЛЕРИНСКО ВО РМ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЕГЕЈЦИ ОД ЛЕРИНСКО ВО РМ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Градоначалникот Талески ги прими во својот кабинет  претставници на Здружението на Егејците од Леринско во РМ. Се разговараше за досегашната соработка на општината со ова здружение а за таа цел му врачија плакета на Градоначалникот за неговиот придонес во реализацијата на активностите на здружението како и за афирмација на македонските песни и ора.