Вести

НА СОПСТВЕН ТРОШОК ИЗВЕДУВАЧИТЕ ЌЕ КОРЕГИРААТ СЕКАДЕ, КАДЕ ШТО СЕ ПОЈАВИЛЕ НЕДОСТАТОЦИ ВО ИЗВЕДБАТА НА ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ПРОЕКТИ

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, побара професионалност и одговорност во изведбата на инфраструктурните проекти, нагласувајќи дека, улиците на кои...

ОПШТИНА БИТОЛА ГИ ЗАВРШИ ПОТРЕБНИТЕ ПОСТАПКИ ЗА ПРИФАТИЛИШТЕТО, СО НЕДЕЛИ СЕ ЧЕКА ОДОБРЕНИЕТО ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ХРАНА И ВЕТЕРИНАРСТВО

Со вклученост на сите релевантни субјекти и средства од сопствениот буџет, Општина Битола, ги направи подготовките за отворање на прифатилиште...

ИНТЕНЗИВНИ РАБОТНИ АКТИВНОСТИ НА ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА

Поволните временски услови изминатиот викенд, овозможија непречено спроведување на работни активности на јавните претпријатија на повеќе локации. Јавното претпријатие Комуналец...