Последни вести


ПОВИК ЗА АКТИВНО УЧЕСТВО НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА БИТОЛА ПРИ ИЗГОТВУВАЊЕ НА ПЛАНОТ ЗА ОДРЖЛИВА УРБАНА МОБИЛНОСТ

Почитувани граѓани на Битола, ДА ПЛАНИРАМЕ ЗАЕДНО! Битола, започна многу значајни активности за подготовка на План за одржлива урбана мобилност-ПОУМ....

БИТОЛЧАНИ АКТИВНО УЧЕСТВУВААТ ВО КРЕИРАЊЕТО НА ПЛАНОТ ЗА ОДРЖЛИВА УРБАНА МОБИЛНОСТ

Битола започна многу значајни активности за подготовка на Планот за одржлива урбана мобилност-ПОУМ. За разлика од традиционалниот пристап на планирање,...

НАД 320.000 ЕВРА ОД ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ ДОСЕГА ИЗДВОЕНИ ЗА КОЛЕКТОРСКИОТ СИСТЕМ ВО ПОТПЕЛИСТЕРИЕТО

Изведбата на колекторскиот систем за собирање на отпадните води од Потпелистерието годинава се реализира со значително зголемена динамика на изведба....

МЛАДИТЕ ОД ИЗРАЕЛ, ГЕРМАНИЈА И БИТОЛА ПОВТОРНО СОЗДАВААТ МОСТОВИ НА СОРАБОТКА И ПРИЈАТЕЛСТВО

П​ретставници на „Меѓународниот младински камп – Патоказ кон помирувањето“ 2019 беа во посета на Општина Битола. Во кабинетот на градоначалничката...