Последни вести


ГРАЃАНСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА ОД БИТОЛА СО БЛАГОДАРНИЦА ДО ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ПЕТРОВСКА

За комплетната организациска, техничка и логистичка поддршка од Општина Битола, при реализацијата на хумантираната акција „Предвелигденски базар“ на Плоштадот „Магнолија“,...

МИНИСТЕРКАТА АПОСТОЛСКА ВО БИТОЛА ГИ ПРЕТСТАВИ МЕРКИТЕ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ИНВЕСТИЦИИ

Министерката без ресор во Владата на Република Македонија, задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска, денеска ја посети Општина Битола, каде...

СО СТРАТЕШКИ ПРИСТАП ДО ПОДОБРА ИСКОРИСТЕНОСТ НА ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ

НВО Инфоцентарот и Општина Битола, денес организираа прес-конференција, на која беа презентирани наодите од анализата: „Капацитети за искористување и програмирање на ИПА фондови на локално ниво...