user1 user1

Author Archives: user1 user1

ПРОДОЛЖУВА СОРАБОТКАТА СО БИЗНИС СЕКТОРОТ: ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ ВО ПОСЕТА НА „ЕРИ“ КОРПОРАЦИЈА И „АБЦ ДОЈЧИНОВСКИ“

Со цел согледување на состојбите и потребите кои ги има бизнис секторот, градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денес имаше...

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ НА СРЕДБА СО ДИРЕКТОРОТ МИХАЈЛОВСКИ ЗА НОВИТЕ ПРОЕКТИ И ПЛАНОВИ ЗА РАБОТА НА ЈАВНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА ПАРКИРАЊЕ

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денес го посети јавното претпријатие за изградба и одржување на јавен простор за паркирање...

ИНФОРМАЦИИ ЗА ГРАЃАНИТЕ И ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ НА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ НА УЛИЦА „ПАРТИЗАНСКА“

Општина Битола, ги известува граѓаните дека, почнувајќи од утре 27.01.2023 година, до 03.02.2023, економскиот оператор „ПРОВЕТАЛЕК“ ДООЕЛ, согласно склучениот договор...

ОПШТИНАТА НА ТЕРЕН СПРОВЕДУВА МЕРКИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ – СОРАБОТКАТА СО ГРАЃАНИТЕ Е ОД ГОЛЕМА ВАЖНОСТ ВО ПЕРИОДОТ КОЈ СЛЕДУВА

Општина Битола, активно на терен презема мерки за решавање на долгогодишниот проблем со бездомните кучиња низ битолските улици, кои претставуваат...

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ И ДИРЕКТОРОТ СТЕПАНОВСКИ НА РАБОТЕН СОСТАНОК ЗА ПОНАТАМОШНАТА РАБОТА И НОВИТЕ ПРОЕКТИ НА ЈП КОМУНАЛЕЦ

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денес го посети јавното претпријатие Комуналец, каде имаше работен состанок со новиот в.д директор...