Последни вести

ОПШТИНА БИТОЛА СО ПОДОБРЕНА БУЏЕТСКА ТРАНСПАРЕНТНОСТ И ПРИМЕР ЗА ОТЧЕТНОСТ КОН ГРАЃАНИТЕ НА ДРЖАВНО НИВО

Општина Битола, бележи подобрување на буџетската транспарентност и претставува добар пример на државно ниво за отчетност кон граѓаните. Ова го...

ОДРЖАНА ЈАВНА ДИСКУСИЈА НА ТЕМА: СЛОБОДНИТЕ ИНДУСТРИСКИ ЗОНИ И НИВНОТО ЗНАЧЕЊЕ ЗА ЕКОНОМСКИОТ РАЗВОЈ НА БИТОЛА

Во организација на Локалниот економско социјален совет на Општина Битола, а во соработка со Младинскиот културен центар од Битола, денес...

ОТВОРЕНИ ДВЕ РЕСУРСНИ ПРОСТОРИИ ВО ОУ „КОЛЕ КАНИНСКИ“ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Во основното училиште „Коле Канински“ во Битола, денес, беа отворени две ресурсни простории, со кои се создаваат услови за советувалишна...